Френското министерство на въоръжените сили обяви, че Франция ще осигури

...
Френското министерство на въоръжените сили обяви, че Франция ще осигури
Коментари Харесай

Франция разкри в кои два града ще обучава украинските военни пилоти

Френското министерство на въоръжените сили разгласи, че Франция ще обезпечи " в началото образование " за украинските военни водачи , преди те да продължат образованието си в други съюзнически на Киев страни.

" Първите водачи ще дойдат при започване на 2024 година ", цитира в четвъртък вестник Le Figaro заключителния документ на министерството на защитата за 2023 година по отношение на поддръжката за Украйна.

Вестникът напомня, че в изявление за телевизионния канал TF1 на 15 май президентът Еманюел Макрон разгласи проектите си за образование на украински водачи в съдействие с други европейски страни, като даде обещание скоро да стартира такова образование.

Седем месеца по-късно, отбелязва вестникът, практическите аспекти на това изказване станаха по-конкретни, по-специално тъй като през юли Съединени американски щати се съгласиха да доставят на Киев многоцелеви изтребители F-16 .

Le Figaro прецизира, че образованието на украински водачи за F-16 от страните от НАТО е почнало още през юни 2023 година От своя страна Франция, която не има този вид самолети, стартира да образова украински " персонал от военната авиация ", само че не и водачи, на изтребители Mirage 2000 при започване на тази година.

Министерството на въоръжените сили показва, че първичната подготовка на водачите, както теоретична, по този начин и практическа, която е класическа по френските стандарти, ще се прави във военновъздушна база 701 в град Салон дьо Прованс, където се намира Центърът за първична подготовка на военната авиация (CFAMI).
 Съединени американски щати дадоха зелена светлина за образованието на украинските водачи на Ф-16 Обновена
Съединени американски щати дадоха зелена светлина за образованието на украинските водачи на Ф-16

Подкрепа против съветската експанзия

След това образованието нормално продължава в град Коняк, където кадетите летят с образователни самолети .

Според френския вестник такова в началото образование е предопределено за украински водачи, които нямат опит в ръководството на изтребители. Става дума да вземем за пример за водачи от гражданската авиация, които са решили да се преквалифицират за бойни интервенции. Сега те ще се нуждаят от военни умения като наблюдаване, хвърчене на дребна височина, потребление на радарно съоръжение и други умения, изяснява френската страна.
 Румъния е подготвена да образова украински водачи за Ф-16
Румъния е подготвена да образова украински водачи за Ф-16

До дни всички документи ще са подготвени

Украинските водачи на изтребители ще се образоват непосредствено на F-16, защото към този момент познават разпоредбите за въздушен пердах и имат други умения на военни водачи.

Тези, които завършат първичното образование, ще бъдат в допълнение подготвени да летят на F-16, по-специално във военновъздушната база Фетести в Румъния , където при започване на 2024 година ще бъде ситуиран интернационален център за образование.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР