Френският волейболен отбор на Волеро (Льо Кане), където играят българските

...
Френският волейболен отбор на Волеро (Льо Кане), където играят българските
Коментари Харесай

Волеро аут от Европа след драма и златен гейм

Френският волейболен тим на Волеро (Льо Кане), където играят българските националки Гергана Димитрова и Мира Тодорова, отпадна по извънредно трагичен метод на полуфиналите в третия по мощ европейски клубен шампионат " Чалъндж къп " за дами.

Волейболистките на Волеро се постановиха доста мъчно като посетители над италианския Сауджела (Монца) с 3:2 (16:25, 25:15, 25:21, 18:25, 15:13) в мач-реванш от полуфинала посред им, игран пред едвам към 800 фенове в зала " Кенди Арена ". Така след домакинската загуба за френския отбор с 2:3 в първата среща, се стигна до така наречен " златен " гейм. В него, обаче, италианките демонстрираха по-голям темперамент и се поздравиха с крайната победа след 15:9 .

По този метод Волеро изпусна страховит късмет да се класира за огромния край на " Чалъндж къп ". Там пък ще бъде Монца, който ще спори за трофея против турския Айдън Бююкшекир Беледийе, с българката Десислава Николова в състава си, който в профил на полуфиналите словенския ГЕН-И Волей (Нова Горица) след победи с 3:2 и 3:1 гейма. Първият мач от финалния конфликт ще бъде на 20 март (сряда) в Турция, а реваншът е седмица по-късно в Италия.

Гери Димитрова стартира като титулярка за гостите, само че бе заменена още в първия гейм и приключи с едвам 2 точки (29% успеваемост в офанзива и 50% положително посрещане). Мира Тодорова пък по този начин и не се появи в игра и остана запаса . Най-резултатна за Волеро бе влязлата като запаса кубинка Нанси Карийо с 21 точки (2 блока и 43% успеваемост в атака), а сръбкинята Ана Биелица добави още 17 точки (2 аса и 40% успеваемост в атака), само че и това не оказа помощ за триумфа. За отбора на Монца Серена Ортолани (2 блока и 35% успеваемост в атака) и американската националка Рейчъл Адамс (3 блока, 4 аса и 48% успеваемост в атака) осъществиха по 17 точки за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР