Френският волейболен национал Кевин Льо Ру не успя да спаси

...
Френският волейболен национал Кевин Льо Ру не успя да спаси
Коментари Харесай

Кевин Льо Ру не успя да спаси Рен

Френският волейболен национал Кевин Льо Ру не съумя да избави някогашния си клуб Рен от банкрут. Отборът се бореше за избавление, откакто имаше съществени финансови усложнения поради пандемията от ковид и дефицит в бюджета от близо 400 000 евро.
 Кевин Льо Ру избавя Рен
Льо Ру дружно с група вложители, в това число играчи и някогашни такива, бяха събрали нужната сума и имаха проект за оцеляването на Рен, само че той е бил отритнат и тимът няма да играе в локалната Лига А от новия сезон, който ще започва на 26 септември.

Въпреки, че Льо Ру е дал гаранции, проектът за спасяването на Рен първо е получил негативно мнение от Комисията за помощ и надзор на професионалните клубове към Националната волейболна лига (CNOSF), а по-късно е бил дефинитивно отритнат от DNACG (органът за финансов надзор на Лигата).
 Рен е на ръба на банкрута
" Изключително скърбя за волейбола в Рен и за всички тези, които също като мен бяха повярвали в проекта за възобновяване. Всички бяхме от волейболните следи и мислех, че това ще натежи, само че евентуално най-после сме пропуснали известно време ", сподели Льо Ру в изявление за " L'Equipe " .

Сега ще има 15 дни период за обжалване пред CNOSF, само че някогашният център на италианския гранд Модена и бразилския Сада Крузейро съобщи: " Няма да го създадем. Жалко е, грубо е, само че е по този начин ".

Преди да бъде пресечен поради пандемията от ковид, Рен можеше да запише най-хубавия си сезон в клубната история. Сега тимът ще изчезне, оставяйки задължения за близо 400 хиляди евро, освободено място в евротурнирите и петима играчи с контракти - Жилгас Преверт, Филип Туитога, Густаво Делгадо, Факундо Сантучи и прелиминарен подобен със словенския национал Грегор Ропрет, които в този момент ще би трябвало да си търсят нови тимове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР