Френският вирусолог професор Люк Монтание изказа днес предположение, че новият

...
Френският вирусолог професор Люк Монтание изказа днес предположение, че новият
Коментари Харесай

Световноизвестен професор шокира с коментар за COVID-19, който блокира спорта

Френският вирусолог професор Люк Монтание изрече през днешния ден съмнение, че новият ковид, който блокира за дълго целия международен спорт, е бил създаден в лабораторни условия, съобщи ТАСС.

В изявление за френския новинарски ефирен канал "Си нюз " Монтание, притежател на Нобелова премия през 2008 година за откриването на вируса ХИВ, сподели, че, с цел да стигне до тези заключения, се е опирал на проучване на структурата на вируса, която е изложена в научната разработка на френския математик Жан-Клод Перез.

Според проф. Монтание, математикът е изследвал вируса до най-малки детайлности. Той счита, че вирусът SARS-CoV-2 "съдържа детайли на вируса ХИВ, който провокира СПИН ".

Монтание сподели още, че група индийски учени са се пробвали да разгласяват проучване от подобен вид, само че са били подложени на голям напън.
Стигнахме до извода, че с този вирус са правени операции, сподели Монтание. Той е на мнение, че вирусът не е с натурален генезис, а е работа на молекулярни биолози.

Монтание съобщи, че вирусът е бил основан в лаборатория в китайския град Ухан. Той изрече съмнение, че там са правени опити да бъде основана ваксина против СПИН.

Френският вирусолог Етиен Симон-Лориер от института "Пастьор " обаче, съобщи за Франс прес, че версията на проф. Монтание е нелепост. Вирусологът акцентира, че в новия ковид са открити напълно незначителни детайли, които участват и във всички останали вируси от същото семейство, съществуващи в природата. Това са елементи от геном, които в действителност наподобяват на доста детайли в генетичния материал на бактериите, вирусите и растенията.

Във връзка с тези изказвания представител на Елисейския замък заяви през днешния ден за Ройтерс, че известията на медии в Съединени американски щати за съществуването на някаква връзка сред появяването на новия ковид и активността на китайска научно-изследователска лаборатория в Ухан са неоснователни, защото досега няма никакви в действителност данни, потвърждаващи тази информация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР