Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан заяви в понеделник, че

...
Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Франция: Липсата на напредък в Брекзит преговорите е по вина на Великобритания

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан съобщи в понеделник, че Лондон е отговорен за неналичието на прогрес в комерсиалните договаряния сред Европейския съюз и Англия след Брекзит.

Изказвайки се на семинар на френските посланици в еврозоната дружно с немския си сътрудник Хайко Маас, Льо Дриан добави, че договарянията се забавят заради нежеланието на държавното управление на Обединеното кралство да промени възгледите си и предвид на "нереалистичното си отношение ".

Междувременно английският Брекзит договарящ Дейвид Фрост заплаши, че Обединеното кралство не желае да прави повече взаимни отстъпки. "ЕС желае Англия да одобри правила на Европейски Съюз, които обаче пречат на английското държавно управление да субсидира локалните компании в ущърб на европейския частен бранш ", означи той през уикенда.

Според него Обединеното кралство привежда своите разпореждания в сходство с други неща като трудовите и екологичните стандарти (т.нар. "равнопоставени условия " с ЕС) и в този случай Европейски Съюз ще би трябвало да продължи да търгува с Обединеното кралство без да бъде сложена тарифна база.

Преговорите за двустранните връзки сред Европейски Съюз и Англия след края на преходния Брекзит интервал на 31 декември би трябвало да продължат в Лондон през седмицата, започваща на 7 септември, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР