Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан предупреди за хуманитарна катастрофа

...
Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан предупреди за хуманитарна катастрофа
Коментари Харесай

Франция предупреди за хуманитарна катастрофа в сирийския град Идлиб

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан предизвести за филантропична злополука в следения от бунтовниците сирийски град Идлиб, който може да е идната цел на сирийската войска, съобщи Ройтерс.

Северозападният регион на Идлиб остава най-голямата обитаема част от Сирия в ръцете на бунтовниците, воюващи против държавното управление в Дамаск. През последните години хиляди бойци и цивилни са избягали там от други елементи от страната, които сирийската войска си върна благодарение на Русия и Иран.

По думите на Льо Дриан Идлиб в този момент има към 2 милиона жители, в това число стотици хиляди сирийци, евакуирани от следените от бунтовниците градове след завладяването им от сирийския режим.

"Има риск от филантропична злополука. Съдбата на Идлиб би трябвало да бъде решена посредством политически развой, който включва разоръжаване на милициите " сподели министърът в изявление за в. "Журнал дю диманш ".

Да не забравяме, че нашият главен зложелател остава "Ислямска страна ", както и други терористични групировки, които в този момент прегрупират силите си в източната част на страната, добави френският посланик.

Представители на бунтовниците се притесняват от атака против Идлиб, който върховен ирански представител бе показал като допустима последваща цел, напомня Ройтерс. Сред бунтовниците, контролиращи Идлиб, има и джихадистки групи, и националисти от Свободната сирийска войска. Доминантната мощ там е Хаят Тахрир аш Шам, ислямистки алианс отпред с някогашния клон на Ал Каида в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР