Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан каза, че той и

...
Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан каза, че той и
Коментари Харесай

Външните министри на Германия и Франция ще посетят Украйна

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан сподели, че той и неговият сътрудник от Германия Аналена Бербок ще посетят Украйна на 7 и 8 февруари, предава TACC, представена от Фокус.

„ Заедно с Аналена Бeрбок ще пътувам до Украйна на 7 и 8 февруари “, написа в „ Туитър “ френският министър. Льо Дриан разгласи желанието си да посети Украйна в близко бъдеще след неофициалната среща на външните министри на Европейски Съюз, която се организира в средата на януари в Брест, Франция.

„ Днес уверих (украинския външен министър) Дмитро Кулеба в нашата цялостна поддръжка и взаимност с Украйна. Ще продължим напъните си, в това число в границите на „ Нормандския формат, “ за деескалация на напрежението “, акцентира Льо Дриан.

В петък вечерта френският президент Еманюел Макрон разиска по телефона работата в „ Нормандския формат “ с украинския водач Владимир Зеленски. Няколко часа по-рано, съгласно Елисейския замък, Макрон е провел диалози с съветския президент Владимир Путин. От администрацията на френския водач показаха, че президентите на двете страни по време на телефонен диалог са се договорили за нуждата от деескалация на напрежението към Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР