Френският тенисист Гаел Монфис обяви в профила си в Туитър,

...
Френският тенисист Гаел Монфис обяви в профила си в Туитър,
Коментари Харесай

Гаел Монфис ще пропусне Ролан Гарос

Френският тенисист Гаел Монфис разгласи в профила си в Туитър, че няма да играе на шампионата "Ролан Гарос ". Надпреварата на алените кортове в Париж ще се организира от 22 май до 5 юни.

Причината за решението му е травма на петата на десния крайник. Очаква се той да претърпи лека интервенция. Също по този начин Монфис ще пропусне шампионата в Лион, който ще се организира в навечерието на Ролан Гарос тази седмица.

35-годишният французин, някогашен номер 6 в света, е повторен полуфиналист от шампионатите от Големия шлем. Той стигна до топ 4 на Откритото състезание на Франция през 2008-а и до същата фаза на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2016 година. Най-добрият резултат на Монфис на Откритото състезание на Австралия са четвъртфиналите през 2016-а и 2022-а, а на "Уимбълдън " - четвърти кръг през 2018 година.

Съпругата на Монфис - Елина Свитолина, също ще пропусне "Ролан Гарос ", където три пъти стигна до четвъртфиналите. Психично напрежение е причина за решението на някогашната номер 3 в международната класация да си вземе отмора от тениса. Но има и позитивни вести за двойката. Двамата оповестиха в обществените мрежи в неделя, че през октомври чакат първото си дете - момиченце.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР