Френският щурмови кораб Тонер се отправи към Източното Средиземноморие, за

...
Френският щурмови кораб Тонер се отправи към Източното Средиземноморие, за
Коментари Харесай

Франция изпраща хеликоптероносач в помощ на болниците в Газа

Френският щурмови транспортен съд " Тонер " се насочи към Източното Средиземноморие , с цел да окаже помощ на лечебните заведения в Газа , които се пробват да се оправят с огромен брой жертви на израелските въздушни удари, до момента в който горивото и медицинските консумативи са на изчерпване, съобщи Ройтерс.

Президентът Еманюел Макрон съобщи, че изпраща хеликоптероносача да помогне на жителите на Газа да получат достъп до медикаменти и медицински грижи.

Израел бомбардира линията Газа, откогато " Хамас " нападна израелски селища на 7 октомври, при което починаха към 1400 души. Министерството на здравеопазването в Газа твърди, че повече от 7000 палестинци са били убити при въздушните удари, а хиляди са ранени.

Министерството на защитата на Франция сподели, че 199-метровия боен транспортен съд е изпратен да оказва филантропична помощ, само че не стана ясно дали става въпрос за доставка на здравно съоръжение и материали в Газа или за оказване на здравна помощ на ранени палестинци на борда.

" Условията за даване на филантропична поддръжка към момента не са открити. Идеята е първо да се доближи до региона и по-късно да се даде допустимо най-голяма помощ ", съобщи представител на отбранителните сили.

Освен че може да транспортира военни хеликоптери, танкове и амфибии, " Тонер " може да служи и като плаваща болница с десетки кревати, рентгенов уред и две хирургически отделения, излиза наяве от уеб страницата на френското министерство на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР