Френският шампион Пари Сен Жермен записа на пръв поглед рутинна

...
Френският шампион Пари Сен Жермен записа на пръв поглед рутинна
Коментари Харесай

Пирова победа за ПСЖ, даде свидни жертви при погром

Френският първенец Пари Сен Жермен записа на пръв взор рутинна победа над Тулуза, само че тя може да се окаже пирова. Наставникът Томас Тухел претърпя тежка вечер, тъй като загуби трима играчи поради контузии при триумфа с 4:0, а двама от тях са огромните звезди в нахлуване Килиан Мбапе и Единсон Кавани.

Към тях в лазарета се причисли и Абду Диало, а обстановката към Неймар продължава да е неразбираема поради желанието на бразилеца да напусне. Добрата вест е, че най-малко той не е контузен и в случай че въпреки всичко реши да остане в Париж до края на сезона, ще може да играе и да попълни неналичията в предни позиции.

Иначе бетонът на гостите от Лазурния бряг устоя до 50-та минута, когато Ерик-Максим Чупо-Мотинг откри резултата, а всичко свърши пет минути по-късно, когато Матийо Гонсалвеш си вкара автогол. Впоследствие Анхел ди Мария пропиля и дузпа, само че в заключителния четвърт час Чупо-Мотинг с втори гол и Маркиньос оформиха погрома над гостите.

От самото начало на мача парижани налитаха рисково в търсене на гола, а още в 3-та минута Килиан Мбапе направи първия пропуск след независим пробив. Десет минути по-късно Единсон Кавани напусна с контузия, а Чупо-Мотинг получи един от редките си шансове за изява.

Исиага Сила изпусна една от редките благоприятни условия за гостите в тези минути, а до почивката пред тяхната врата вреше и кипеше. Мбапе, Чупо-Мотинг и Ди Мария пропиляха с лека ръка съвсем двуцифрен брой положения, само че гол по този начин и не падна. В 40-та минута наложително терена напусна и Абду Диало.

Малко след подновяването на играта всичко си пристигна по местата. В 50-та минута Ерик-Максим Чупо-Мотинг получи топката в наказателното поле, финтира петима бранители и с прекрасен изстрел благодарение на гредата се разписа за 1:0.

Пет минути по-късно падна и вторият гол в мача, който дефинитивно умъртви интригата. Това беше безразсъден автогол на Матийо Гонсалвеш и като че ли всичко в играчите на Тулуза се пречупи и те бяха единствено статисти на терена до края на мача.

Но макар безгрижните събития на терена, парижани страдаха в средата на втората част, когато при един пробив Килиан Мбапе се хвана за лявото бедро и се строполи на земята. Той беше изнесен на носилка и тъмните облаци се сгъстиха над главите на всички в треньорския щаб на ПСЖ.

В 69-та минута домакините получиха дузпа за игра с ръка на бранител на Тулуза при един пробив на Пабло Сарабия. От 11-те метра отговорността пое Анхел ди Мария, само че изстрелът му беше избавен от вратаря и класиката се отсрочи. Но не за дълго.

Точно четвърт час преди края Хуан Бернат асистира на Чупо-Мотинг, който невъзмутимо означи втория си гол в мача. Последваха куп невероятни пропуски, само че и четвърти гол в мрежата на гостите. В 85-та минута Ди Мария качи топката на главата на Маркиньос и той нямаше по какъв начин да пропусне, оформяйки крайното 4:0.

Така след тази развръзка първенците събраха 6 точки и са на третата позиция, с еднакъв актив с втория Лион и на три зад водача Рен, който е единствен с цялостен актив от три кръга. Тулуза е в средата на класирането с 4 точки.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР