Френският шампион Пари Сен Жермен може да се опита да

...
Френският шампион Пари Сен Жермен може да се опита да
Коментари Харесай

ПСЖ ще се опита да отмъкне капитана на Арсенал

Френският първенец Пари Сен Жермен може да се опита да притегли капитана на Арсенал Мартин Йодегард. Норвежката звезда се наслаждения на брилянтен сезон, като оказа помощ на „ артилеристите “ да се борят за купата във Висшата лига за първи път от повече от десетилетие, въпреки че приключиха на второ място зад първенеца Манчестър Сити.

Йодегаард бе един от най-хубавите играчи този сезон, отбелязвайки 15 гола и асистирайки за още осем попадения в 37 мача в шампионата. Това очевидно не е останало неусетно от ПСЖ, който обмисля да насочи оферта за 24-годишния футболист, написа Daily Mail.

Въпреки това, френският гранд може да срещне съществени компликации да убеди норвежеца да напусне „ Емиратс “ това лято. Йодегаард се счита за главен състезател в проектите на мениджъра Микел Артета, а и самият футболист е удовлетворен от живота в Лондон.

Очаква се Арсенал да разполага с бюджет от към 180 милиона паунда за лятото плюс сумата, която събере от продажба на играчи. Йодегаард обаче не е измежду футболистите, с които „ артилеристите “ ще желаят да се разделят, защото се надяват да продължат развиването си и следващата година да съумеят да наградят над второто място от този сезон.

Друг полузащитник обаче - Гранит Джака, наподобява е изиграл последния си мач за клуба при успеха с 5:0 над Уулвърхемптън в неделя. Тогава той означи красиво попадение. Байер Леверкузен е любимец за подписа на швейцарския национал и се стреми да подписа договорка в околните седмици.

Друг състезател, който може да напусне, е крайният бранител Киърън Тиърни, който е мечтан от Нюкасъл. Дефанзивният полузащитник Томас Партей и бранителят Роб Холдинг също могат да бъдат продадени, с цел да се усилят средствата за нови попълнения през лятото.

Междувременно, в случай че ПСЖ не успее с офанзивата си за Йодегаард, парижани ще се насочат към халфа на Спортинг Лисабон Мануел Угарте, към който обаче има интерес още от страна на Астън Вила, Челси и Ливърпул. 22-годишният уругваец има уговорка за откупуване на стойност от към 60 милиона евро.

Paris Saint-Germain interested in SHOCK move for Arsenal captain Martin Odegaard
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР