Френският Сенат прие вчера по-строга версия на законопроекта за миграцията,

...
Френският Сенат прие вчера по-строга версия на законопроекта за миграцията,
Коментари Харесай

Френският Сенат прие свой по-строг текст на законопроекта на Макрон за миграцията

Френският Сенат одобри през вчерашния ден по-строга версия на законопроекта за миграцията, импортиран от държавното управление на президента Еманюел Макрон, съобщи ДПА.

Контролираната от опозицията горна камара гласоподава за анулация на точките, предвиждащи улеснение на събирането на фамилии и понижаване на административната тежест за бежанци и други лица, нуждаещи се от протекция.

Сенаторите гласоподаваха и за анулация на правото на френско поданство на децата на незаконни имигранти, родени на остров Майот в Индийския океан, където има напор от мигранти от прилежащите Коморски острови.

Центристката партия на Макрон и опозиционни обединения от левицата се опълчиха на текста, който бе признат със 197 против 139 гласа и следва да бъде разискван от комитет, формиран от представители на двете камари. Националната асамблея, доминирана от партията на Макрон " Република напред ", има последната дума, в случай че не бъде реализирано съглашение.

Първоначалният законопроект бе неодобрен от левицата и от някои последователи на Макрон, които се оповестиха срещу удвояването на оптималния интервал за задържане на чужденци, подлежащи на депортация, от 45 на 90 дни. Сенаторите одобриха една от рецензиите на левицата: те гласоподаваха за оптимално задържане в период от пет дни на деца./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР