Френският производител на суперавтомобили Bugatti ще представи новия си модел

...
Френският производител на суперавтомобили Bugatti ще представи новия си модел
Коментари Харесай

Bugatti ще представи наследника на Chiron, който ще е 2 пъти по-скъп

Френският производител на суперавтомобили Bugatti ще показа новия си модел в края на август. Луксозната спортна кола ще носи името Divo и ще коства 6 млн. $ - 2 пъти повече в сравнение с настоящия модел на компанията - Chiron.

Освен двойно по-скъпо, новото Bugatti Divo ще бъде по-бързо и по-рядко срещано от Chiron. Настоящият модел е оборудван с 16-цилиндров мотор с турбокомпресор и развива оптималната скорост от 420 км/ч.

 Новият Divo ще е сходен на Chiron, само че с друго купе
Източник:

Новият Divo ще е сходен на Chiron, само че с друго купе

Двигателят и задвижването на Divo ще са сходни на тези на Chiron, само че с някои корекции и новo купе. От компанията не оповестяват каква ще е оптималната скорост на новия модел, само че се чака той да бъде по-лек и да има по-добри благоприятни условия за завиване, споделя CNN Money.

" С този план екипът на Bugatti има опция да интерпретира ДНК-то на марката от позиция на гъвкаво, пъргаво ръководство по доста по-ефективен метод ", съобщи Стефан Уинкелман, президент на Bugatti Automobiles.

 Снимка 368134
Източник:

Новият модел, който ще бъде показан на 24 август в Калифорния, ще бъде създаден единствено в 40 бройки. Bugatti ще продължи да създава и Chiron, тъй че това ще бъде първият път в актуалната история на компанията, когато тя ще предлага 2 разнообразни модела по едно и също време.

Въпреки че Chiron е необикновено бърз, това е тежка кола и се усеща много умерено на пътя. В допълнение към по-малкото си тегло, Divo ще бъде планиран, тъй че да генерира повече аеродинамична мощ надолу, с цел да държи колата по-плътно на пътя. Суперавтомобилът ще може да минава през завои при по-висока скорост.

 Колата е кръстена на именития водач на марката Албер Диво
Източник:

Колата е кръстена на именития водач на марката Албер Диво

Подобно на другите съвременни коли на Bugatti - Veyron и Chiron - Divo е кръстен на играч от предишното на марката. Албер Диво печели надпреварата " Тарга Флорио " в планините на Сицилия 2 пъти през 20-те години на предишния век. Той кара Bugatti Type 35.

Германският колос Volkswagen Group купи марката Bugatti през 1998 година След години на заспалост френската марка стартира построяването на суперавтомобила Veyron, най-бързият серийно създаван автомобил в света, в ново индустриално помещение през 2005 година През 2016 година развиващият 404 км/ч Veyron беше сменен от Chiron.

 Всеки модел на марката минава щателна инспекция, преди да бъде получен от клиента
Източник:

Всеки модел на марката минава щателна инспекция, преди да бъде получен от клиента

За разлика от множеството коли, колите на Bugatti не се сглобяват на индустриална линия. Вместо това, те се сглобяват на няколко пъти в доста дребен индустриален център, като главната част от работата се прави ръчно.

След като напусне индустриалното хале, всяка кола минава през тестов пробег в Молсхайм и на летището в близкия град Колмар.

Компанията в началото е учредена от Еторе Бугати през 1909 година и има дългогодишни триумфи в надпревари основно през 20-те и 30-те години на предишния век. Още тогава елитната марка създава извънредно скъпи коли за богати клиенти, както прави и през днешния ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР