Френският производител на автомобили Renault ще продаде транш от около

...
Френският производител на автомобили Renault ще продаде транш от около
Коментари Харесай

Renault ще продаде транш от около 5% от дела си в Nissan

Френският производител на коли Renault ще продаде транш от към 5% от каузи си в японската Nissan, като част от по-широко ребалансиране на дългогодишния съюз на двете компании, сподели Renault в изказване във вторник.

Продажбата ще бъде осъществена като част от стратегия за назад изкупуване на акции, оповестена от Nissan, и би трябвало да бъде осъществена в сряда, сподели Renault.

Renault и Nissan завършиха в края на юли изискванията за преструктуриране на техния съюз след месеци на договаряния, целящи понижено, само че по-прагматично и гъвкаво партньорство.

В момента Renault държи 28,4% в Nissan, само че по-рано тази година даде обещание да понижи доста каузи си. След като договорката бъде изцяло изпълнена, двата производителя на коли ще продължат да имат взаимно дялово присъединяване от 15%.

Френската компания пресметна във вторник, че въз основа на настоящата цена на акциите на Nissan, първата продажба на акции е на стойност 765 милиона евро (824,29 милиона долара).

Продажбата би довела до финансова загуба при продажба от до 1,5 милиарда евро, които Renault ще регистрира в годишния си финансов доклад отвън оперативните доходи.

Nissan съобщи в настрана изказване, че този ход е " в сходство с уговорката на Nissan за повишение на възвръщаемостта на акционерите и финансовата успеваемост ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР