Френският президент свързвал това с условияГерманската канцлерка Ангела Меркел смята

...
Френският президент свързвал това с условияГерманската канцлерка Ангела Меркел смята
Коментари Харесай

Меркел била склонна Brexit да бъде отложен с 1 година

Френският президент свързвал това с условия

Германската канцлерка Ангела Меркел счита за допустимо английското овакантяване на Европейския съюз да бъде отсрочено до началото на 2020 година, съгласно източници на ДПА, представени от Българска телеграфна агенция и Нова тв.

Меркел сподели, че изключителната среща на върха на Европейски Съюз на следващия ден ще се концентрира върху така наречен " флекстеншън " (flextension - гъвкаво продължение - б.р.) на датата на английското овакантяване, споделят пред ДПА участници в срещата й с парламентарната група на нейния Християндемократически съюз.

Европейски Съюз е „ в историческа обстановка ”, споделила Меркел съгласно тях. Организиран Brexit - със съглашение - е в полза на Германия, споделила тя.

Меркел работи с презумпцията, че английските депутати ще одобряват решението, което ще вземат на следващия ден европейските водачи в Брюксел, споделиха немските депутати, взели участие в срещата с нея. 

Според френското президентство обаче отсрочване на Brexit с една година би било прекомерно дълго. Това сподели през днешния ден чиновник от президентството в Париж, съобщи Българска телеграфна агенция. Според него Лондон не би трябвало да договаря за бъдещите връзки с Европейски Съюз, до момента в който Англия остава в Съюза. 

Всяка нова пролонгация на Brexit, дадена на британците, би трябвало да пази гладката работа на евроинституциите, а останалите 27 страни членки да могат да желаят периодически обзор дали Лондон съблюдава уговорките си да не спъва вземането на решения в Евросъюза, акцентира служителят. 

В същото време ирландският министър председател Лио Варадкар, представен от Ройтерс, изрази убеденост, че френският водач е отворен за концепцията на Обединеното кралство да бъде препоръчано продължение на договарянията за Brexit.

" Въпреки писанията в някои вестници, считам, че Франция даже не помисля да наложи несъгласие (върху отсрочка) ", сподели Варадкар пред ирландския парламент. Според него Макрон обаче желал това да бъде обвързано със строги условия: в случай че напуща, Лондон да не се меси във образуването на Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз, на бюджета на съюза и в избирането на новия ръководител на Европейската комисия. 

Предложението за пролонгация с една година идва от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. То се съдържа в писмото на Туск до участниците в утрешното изключително съвещание на Европейския съвет. Туск отбелязва, че английският министър председател Тереза Мей е поискала пролонгация до 30 юни. „ Досегашният ни опит, както и разделянето в английския парламент, демонстрират, че е малко евентуално одобряването на постигнатото съглашение сред Европейски Съюз и Лондон да завърши до юни ", добавя той. По неговите думи пролонгация до юни би повишила опасността от нови краткотрайни отлагания и изключителни срещи на върха с къси периоди.

„ Това би хвърлило сянка над работата на останалите страни от Европейски Съюз в идващите месеци ", написа Туск. Той разяснява, че съществува и опция някоя последваща пролонгация да не получи утвърждение и по този начин да се стигне до инцидентна разлъка без уредени правила.

„ Затова имам вяра, че би трябвало да обсъдим други благоприятни условия. Една от тях е „ гъвкава пролонгация ", която да продължи единствено доколкото е належащо и не повече от една година, тъй като по-късно ще ни би трябвало единогласие за идни решения ”, прецизира ръководителят на Европейския съвет. По неговите думи при еластичен метод използването на отсрочката може да бъде автоматизирано прекъснато, незабавно след двустранното одобрение на съглашението за раздялата.

„ Ако застоят продължи, дългата пролонгация би дала опция на Англия да премисли тактиката си за овакантяване на Европейски Съюз ”, планува Туск. Той прибавя, че с цел да бъде утвърдена, отсрочката би трябвало да се опира на единодушие, че постигнатото съглашение за отдръпване няма да бъде предоговаряно; че договарянията за бъдещите връзки няма да стартират (до английското напускане). „ Англия може да отдръпна когато и да е поръчката си за овакантяване на Европейски Съюз, както удостовери Европейският съд ”, добавя Туск.

Той отбелязва, че до момента в който не напусне, Англия остава пълноправна част от Европейски Съюз и останалите следва да се отнасят с Лондон с най-дълбоко почитание поради желанието да останат близки сътрудници. „ Нито една от страните не следва да се усеща унизена в този сложен развой ”, декларира той. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР