Френският президент призова днес в Прага съюзниците на Украйна да

...
Френският президент призова днес в Прага съюзниците на Украйна да
Коментари Харесай

След идеята за изпращане на западни войски в Украйна: Макрон призова съюзниците на Киев да не бъдат „страхливци“

Френският президент прикани през днешния ден в Прага съдружниците на Украйна „ да не бъдат страхливци “ пред лицето на една „ станала неудържима “ Русия, като наподобява направи връзка със противоречивите си мнения по отношение на опцията за изпращане на западни войски в раздираната от война страна, съобщи Франс прес.

„ Със сигурност в нашата Европа настава миг, в който не би трябвало да бъдем страхливци “, съобщи френският президент при започване на визитата си в Чехия.

„ Не желаеме в никакъв случай да виждаме драмите, които ни чакат “, предизвести той, говорейки пред френската общественост в Прага.

Макрон приказва за „ сили, които са станали неудържими “, които „ уголемяват заканите всеки ден, атакувайки ни все по-силно “.

Трябва да бъдем на висотата на провокациите на историята и на смелостта, която тя допуска, означи той.

Посещението на Макрон в Чехия има за цел да показва „ особеното му внимание “ към Централна Европа, обясниха от обкръжението му пред медиите.

В миг, когато наподобява все по-заинтересован да утвърди водачеството си в поддръжка на Киев и в конфликта с Русия, френският президент ще се срещне с чешкия си сътрудник Петър Павел, който одобри в Париж през декември. Освен това Макрон и чешкият министър председател Петър Фиала ще подпишат проект за деяние за двустранното стратегическо партньорство за интервала 2024-2028 година В него въпросите на защитата ще бъдат основни в сегашния подтекст на война.

Макрон срещна отпор от страна на доста западни съдружници, откакто на конференция за Украйна в Париж на 26 февруари намерено дискутира концепцията за изпращане на западни войски в Украйна, напомня Българска телеграфна агенция. На конференцията в Елисейския замък той провокира ужас измежду съдружниците на Киев, като позволи, че е нужна „ стратегическа двоякост “, с цел да се покаже на съветския президент Владимир Путин, че ще бъде направено всичко допустимо да му се попречи да „ завоюва тази война “. След това Макрон изясни, че изпращането на западни войски в Украйна не може да бъде „ изключено " в бъдеще, макар че призна, че сега няма „ консенсус “ по този въпрос. След това френското държавно управление посочи, че това ще бъдат небойни задачи.

Лидерите на Съединени американски щати, Германия и голямото болшинство от останалите съдружници от НАТО един след различен се дистанцираха от забележките на френския президент и увериха, че не става въпрос за изпращане на бойци в Украйна Това обаче остави усещане за разделяне в западния лагер.

На собствен ред Владимир Путин предизвести за „ действителна опасност " от нуклеарна война при положение на ескалация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР