Френският президент обеща, че подкрепата на ЕС за Украйна, която

...
Френският президент обеща, че подкрепата на ЕС за Украйна, която
Коментари Харесай

Макрон: ЕС ще продължи да подкрепя Украйна


Френският президент даде обещание, че поддръжката на Европейски Съюз за Украйна, която се бори против съветската инвазия, ще продължи " в дълготраен проект ", предава Агенция Франс Прес.

Шест месеца след експлоадирането на спора " нашата решителност не се е трансформирала и сме подготвени да поддържаме тези старания в дълготраен проект ", съобщи Макрон във видеообръщение към участниците в конференцията " Кримска платформа " в Киев.

" Тази дестабилизация на интернационалния ред и последвалите разстройства на филантропично ниво, във връзка с силата и храните, са последствия от избора, изработен от Русия и единствено от нея, да нападне Украйна на 24 февруари ", сподели той.

" Срещу това не може да има никаква уязвимост, никакъв дух на компромис, тъй като това е въпрос на нашата независимост, на свободата на всички и на мира на всички места по света ", добави Макрон.

Западните съдружници на Украйна доставиха Киев с военно съоръжение и друга помощ на стойност милиарди долари, които предотвратиха бързо проваляне. Но те се притесняват да се включат непосредствено в битката против съветските сили, които в този момент окупират огромни елементи от източната и южната част на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР