Френският президент Еманюл Макрон въведе мярка за безплатно предоставяне на

...
Френският президент Еманюл Макрон въведе мярка за безплатно предоставяне на
Коментари Харесай

Макрон бори нежеланите бременности с безплатни презервативи за младите

Френският президент Еманюл Макрон вкара мярка за гратис даване на в аптеките на презервативи за всички на възраст от 18 до 25 години, в опит да се понижат нежеланите бременности измежду младежите.

„ Това е дребна гражданска война за контрацепцията “, разгласи Макрон по време на здравен спор с младежи във Фонтен льо Конт, предградие на Поатие в Западна Франция.

Този ход идва, откакто тази година държавното управление стартира да предлага и безвъзмезден надзор на раждаемостта за всички дами под 25 години, разширявайки скица, ориентирана към лица под 18 години, с цел да подсигурява, че те няма да спрат да одобряват контрацептиви, тъй като не могат да си го разрешат.

Презервативите към този момент ще се изплащат от националната здравна система, в случай че са предписани от доктор или акушерка, мярка, предопределена за битка с разпространяването на СПИН и други инфекции, излъчени по сексуален път.

Относно половото обучение като цяло президентът сподели: „ Не сме доста положителни по тази тематика.
Реалността е доста, доста друга от теорията.
Това е област, в която би трябвало доста по-добре да образоваме нашите учители. “

Макрон носеше маска за лице на конференцията, заявявайки, че следва напътствията на министерството на опазването на здравето, до момента в който държавното управление претегля отговора си на повишаването на случаите на Covid в навечерието на Коледа, макар че до момента носенето на маска на публични места към момента не е наложително.

„ Изправени пред новото разпространяване на епидемията… мисля, че е добре да дадем образец, тъй като не желаеме безусловно да се върнем към общите ограничаващи ограничения “, сподели той.

Длъжностните лица приканват хората да носят маски на препълнени места и да си създадат бустер ваксина против Covid с наближаването на зимата.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР