Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера в телефонен разговор с

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Макрон заяви в разговор с Раиси, че преговорите за ядрената сделка с Иран трябва да бъдат ускорени

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през вчерашния ден в телефонен диалог с иранския президент Ебрахим Раиси, че договарянията за нуклеарната договорка с Иран би трябвало да бъдат ускорени, съобщи Франс прес, като се базира на известие от през днешния ден на Елисейския замък.

" По въпроса с нуклеарното съглашение от 2015 година президентът на републиката изрази за следващ път убеждението си, че дипломатическо решение е допустимо и неотложно. Той означи, че едно вероятно съглашение би трябвало да включва ясни и задоволителни отговорности за всички страни, за което Франция работи дружно с всички свои сътрудници ", прецизираха от френското президентство.

" Няколко месеца след възобновяването на договарянията във Виена той акцентира, че е належащо те да бъдат ускорени, с цел да може да бъде реализиран резултат ", се споделя още в изказването. В рамките на дългия телефонен диалог с Раиси Макрон посочи, че е належащо Иран да покаже градивен метод и да се завърне напълно към осъществяването на отговорностите си.

" В договарянията Ислямската република потвърди желанието си и сериозността си да реализира съглашение, като насрещната страна следва да анулира глобите " против Техеран, се споделя в изказване на иранското президентство.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР