Френският президент Еманюел Макрон заяви днес пред френските посланици в

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес пред френските посланици в
Коментари Харесай

Макрон: Оставането на Башар Асад на власт в Сирия ще е пагубна грешка

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден пред френските посланици в Париж, че обстановката в Сирия е мощно тревожна, тъй като държавното управление на президента Башар Асад "заплашва да провокира нова филантропична рецесия в провинция Идлиб ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. Това е последната провинция, останала под контрола на бунтовници, напомня организацията.

Макрон прикани "да се ускори още повече натиска върху режима и неговите съдружници " за споразумяване на спора с политически средства. В тази тенденция чакам доста от Русия и Турция, "предвид ролята им и поетите от тях задължения ", акцентира той.
Макрон сподели, че още през цялото време е считал групировката "Ислямска страна " за максимален зложелател и в никакъв случай не е поставял отдръпването на Башар Асад от властта като авансово изискване за френските дипломатически и филантропични дейности в Сирия.

Френският президент съобщи, че някои биха желали, един път щом войната против "Ислямска страна " завърши, нещата да се възстановяват, Башар Асад да остане на власт, бежанците да се завърнат в родината си, а Европа и няколко страни отвън нея да вземат участие във възобновяване на Сирия. Той обаче окачестви тази вероятност като "пагубна неточност ". "Кой провокира тези талази от хиляди бежанци? Кой изтреби личния си народ? На Франция и на други страни не се поставя да избират бъдещите ръководители на Сирия, само че е наш дълг и в наш интерес да подсигуряваме, че сирийският народ ще бъде в състояние да го направи ", сподели Макрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР