Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че международната общност иска

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че международната общност иска
Коментари Харесай

Макрон: Международната общност иска да помогне на Украйна

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че интернационалната общественост желае да помогне на украинците да преживеят зимата макар опитите на Русия да ги остави на мрачно и студено, съобщи Франс прес.

" След като слабостите на Русия във военно отношение станаха явни, тя възприе една цинична тактика - да унищожава гражданска инфраструктура, с цел да подчини Украйна ", сподели френският водач на откриването в Париж на дарителска конференция за Украйна . Макрон упрекна Москва също, че се пробва да всява смут измежду цивилните украинци.

" Тези удари, за които Русия намерено признава, че имат за цел само да пречупят съпротивата на украинския народ, са военни закононарушения, които няма да останат ненаказани ", безапелационен бе президентът.

Макрон, който постоянно е подлаган на рецензии за това, че упорства да има договаряния сред Москва и Киев, ясно съобщи, че ще посети още веднъж Украйна, с цел да взе участие в процеса по разработване на условия за обективен и дълготраен мир. " Мирният проект от 10 точки " на украинския президент Володимир Зеленски е " отлична база, върху която да надграждаме дружно ", означи френският държавен глава.

" Непосредствената ни задача обаче е да оказваме помощ на украинския народ, с цел да може той да продължи да се съпротивлява ", посочи той.

Макрон разгласи, че Франция ще даде на Украйна нова помощ в размер от 76,5 милиона евро , която да бъде употребена за енергийни потребности.
Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че Украйна се нуждае незабавно от " най-малко 800 милиона евро ", с цел да може да задоволи потребностите на популацията си през зимата.

Зеленски сподели това при откриването на конференцията в Париж, в която се включи чрез видеоконферентна връзка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР