Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че е много шокиран

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че е много шокиран
Коментари Харесай

Макрон шокиран от видео с полицейска бруталност

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че е " доста шокиран " от видеозапис, на който служители на реда бият човек, съобщи ДПА.

Клипът, който беше публикуван през вчерашния ден от списание " Лупсайдър ", провокира публично отвращение от полицейската свирепост във Франция.



Както се твърди, фрагментите, снимани от охранителна камера, демонстрират по какъв начин няколко чиновници на реда атакуват музикален продуцент в студиото му.

Четирима служители на реда, които бяха краткотрайно отстранени от служба, бяха извикани на разпит през днешния ден следобяд.

" Тези служители на реда не просто са позволили гаф, те са нарушители, направили тежки закононарушения. Удряли са клиента ми неведнъж в продължение на съвсем седем минути ", сподели юристът на продуцента Хафида ел Али пред телевизия Бе Еф Ем.

 Пребитият музикален продуцент
Пребитият музикален продуцент
Снимка: AP/БТА

Снощи вътрешният министър Жералд Дарманен прикани служителите на реда да бъдат уволнени, в случай че се потвърди, че са нарушили закона.

В понеделник Дарманен ще приказва в Народното събрание по случая.

Инцидентът стана на фона на препоръчан законопроект, който планува ограничение на правото да се вършат видеозаписи на служители на реда. Мярката беше утвърдена от Националното заседание, долната камара на френския парламент, и следва да бъде прегледана и от Сената.

 Пребитият музикален продуцент приказва пред медии
Пребитият музикален продуцент приказва пред медии
Снимка: AP/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР