Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще бъдат приети по-целенасочени

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще бъдат приети по-целенасочени
Коментари Харесай

Макрон все по-скептичен за ядрената сделка с Иран, обещава още санкции

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че ще бъдат признати по-целенасочени наказания на Европейския съюз против Техеран и остави вратата отворена блокът да дефинира Революционната армия на Иран като терористична организация , оповестява " Ройтерс ".

" Ние сме няколко, които настояваме за целенасочени наказания, изключително против Ислямския революционен гвардейски корпус и лицата от режима ", уточни Макрон в изявление за радио " Франс Интер ".

Запитан дали би подкрепил определянето на корпуса като терористична организация, той уточни, че с развоя на нещата въпросът би трябвало да бъде прегледан.
 Германия размаха пръст на Иран и даде обещание нов пакет европейски наказания
Германия размаха пръст на Иран и даде обещание нов пакет европейски наказания

Европейски Съюз би трябвало да работи, когато човешките права са нарушени, безапелационен е Шолц

Френският президент означи, че се съмнява, че някакви нови оферти могат да оказват помощ за възобновяването на нуклеарната договорка с Иран в близко бъдеще. Според него евентуално ще е нужна " нова рамка " за справяне с въпроса.

На въпрос дали има вяра, че договарянията за възобновяване на съглашението сред Техеран и международните сили могат да бъдат съживени след забележителните неуспехи през последните месеци, Макрон отвърна: " Все още бих бил доста внимателен ".

" Не мисля, че ще има нови оферти, които могат да бъдат направени тъкмо в този момент (за избавяне на нуклеарната сделка) ", добави той.

, провокирани от гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини, откакто тя беше арестувана от моралната полиция, която съблюдава за спазването на строгите ограничавания на Ислямската република върху женското облекло. Протестите прераснаха в най-големите безредици в страната от 2019 година насам.

Случаят беше остро наказан от интернационалната общественост.
 Борел призна, че договарянията по нуклеарната договорка са в застой
Борел призна, че договарянията по нуклеарната договорка са в застой

Събитията в Съединени американски щати и други проблеми пречат да се реализира съглашение

В същото време по въпроса за възкръсване на нуклеарната договорка са в застой.

Официални лица настояват, че съществена спънка е настояването на Иран МААЕ да приключи следствие на следи от уран, открити в недекларирани обекти.

През август МААЕ заяви, че за обогатяване на уран.
 Блинкън: Иран прави все по-трудно постигането на нуклеарна договорка
Блинкън: Иран прави все по-трудно постигането на нуклеарна договорка

Това е най-острата рецензия, която Вашингтон е отправял до момента

В различен пък се показва, че има нерешени въпроси, свързани със следи от обогатен уран в три необявени от Иран обекта - в Мариван, Варамин и Туркузабад в провинция Техеран.

От своя страна, иранското външно министерство съобщи, че отчетът на МААЕ не е нито " уравновесен ", нито " обективен ". Като отговор Техеран разгласи, че

Въпреки че Иран твърди, че нуклеарната му стратегия е с мирни цели, Западът се притеснява, че Техеран е все по-близо до основаването на атомна бомба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР