Френският президент Еманюел Макрон заяви, че лидерите на страните от

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че лидерите на страните от
Коментари Харесай

Франция: Китай може да играе важна посредническа роля

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че водачите на страните от Г-20 са се договорили да тласнат Русия към деескалация в украинския спор и са изразили вяра, че Китай може да играе по-съществена роля като медиатор през идващите месеци , оповестява " Ройтерс ".

'Убеден съм, че Китай може да играе, от наша страна, по-важна посредническа роля през идващите месеци, с цел да предотврати съветските офанзиви. ", уточни Макрон на конференция след срещата на върха на Г-20 в Бали, цитира news.bg.

Френският президент добави, че е разискал с китайския водач концепцията за свое посещаване в Пекин при започване на идната година. От администрацията на Макрон потвърдиха, че визитата ще се състои при започване на 2023 година, в случай че здравните ограничавания, свързани с пандемията от ковид, го разрешават.

От няколко месеца Франция, дружно със своите западни сътрудници, се пробва да убеди страни, които не са подлагали на критика намерено Москва за нахлуването ѝ в Украйна, да заемат по-твърда позиция и да насърчат Русия да промени курса на дейностите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР