Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е много шокиран от

...
Коментари Харесай

Макрон е шокиран от видео с полицейско насилие над музикален продуцент |

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че е " доста шокиран " от видеозапис, на който се вижда по какъв начин служители на реда бият музикален продуцент, съобщи Ройтерс.

Клипът, публикуван през вчерашния ден от списание " Лупсайдър ", провокира публично отвращение от полицейската свирепост във Франция.

Кадрите от охранителна камера демонстрират по какъв начин няколко чиновници на реда атакуват музикален продуцент в студиото му. Четиримата полицаи са извикани на разпит през днешния ден следобяд. Отстранени са краткотрайно от служба.  

" Тези служители на реда не просто са позволили гаф, те са нарушители, направили тежки закононарушения. Удряли са клиента ми неведнъж в продължение на съвсем седем минути ", сподели юристът на продуцента Хафида ел Али.

Вътрешният министър Жералд Дарманен прикани служителите на реда да бъдат уволнени, в случай че се потвърди, че са нарушили закона.
В понеделник Дарманен ще приказва в Народното събрание по случая.

Междувременно френското държавно управление продължава своя противоречив законопроект за сигурност, който съгласно съперниците може да подкопае способността на медиите да управляват полицейското държание.

Член 24 от законопроекта дефинира като закононарушение публикуването на изображения на служители на реда или бойци в обществените медии, за които се счита, че са ориентирани към тях като към персони. Хората, приети за отговорни, могат да бъдат осъдени с една година затвор или санкция до 45 000 евро. Законопроектът беше утвърден от Националното заседание, долната камара на френския парламент и следва да бъде прегледана и от Сената, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР