Френският президент Еманюел Макрон заклейми англосаксонските лидери за открито изразяваното

...
Френският президент Еманюел Макрон заклейми англосаксонските лидери за открито изразяваното
Коментари Харесай

Макрон осъди англосаксонските лидери и не смята за необходимо да се унищожава Русия

Френският президент Еманюел Макрон жигосах англосаксонските водачи за намерено изразяваното предпочитание да унищожат Русия, за което беше мощно подложен на критика от най-ревностните поддръжници на Украйна, които го укориха, че поддържа контакти с съветския президент Владимир Путин.

Например, полският министър председател Матеуш Моравецки го подлага на критика „ за това, че беседва с човек, който съпоставя с Хитлер “.

Макрон изрази позицията си по отношение на събитията в Украйна в документален филм, показан неотдавна по френската телевизия, сниман след визитата му през юни в Киев.

Френският президент в частност изясни, че " диалогът с Путин е нужен, с цел да се предотврати прерастването на спора в Украйна в по-широка война ". Описвайки „ англосаксонските “ водачи като насърчаващи концепцията, че „ би трябвало да унищожим Русия, да я отслабим вечно “, Макрон сподели, че задачата му е вместо това да „ помогне на Украйна да победи “, а не „ да води война с Русия, още по-малко - да я унищожава “... "

Целите са сходни, реториката е друга

Каквито и да са приликите сред метода на Макрон и тези на неговите сътрудници от Съединени американски щати и Англия – всички те предоставиха на Киев оръжия и муниции – само че има забележителна разлика в реториката сред Франция и „ англосаксонския “ свят:

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна Русия в осъществяване на " геноцид " в Украйна, Макрон предизвести Запада да не употребява сходни тежки термини и отхвърли настояванията на Киев да разгласи Русия за " спонсор на тероризма " ;

Държавният секретар на Съединени американски щати Лойд Остин назова спора в Украйна опция Русия да бъде „ отслабена “, а Байдън се изпусна, че желае промяна на режима в Москва. Макрон обаче споделя, че Западът „ не би трябвало да унижава Русия “, с цел да бъде допустимо все в миналото да се стигне до спокойно споразумение;

Британският министър председател Борис Джонсън съпостави Путин с „ крокодил “ и неведнъж отхвърли концепцията за мирни договаряния с Москва, а новоназначеният английски главнокомандващ сподели, че въоръжените сили на страната би трябвало да се приготвят за опцията да „ победят Русия в битка”. Макрон, в противен случай, сподели, че европейските водачи би трябвало „ постоянно да почитат Русия като страна, както и съветския народ “, потвърждавайки, че „ не може да има дълготраен мир, в случай че Русия не взе участие във великата архитектура на мира на нашия континент “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР