Френският президент Еманюел Макрон възприе твърд тон към имиграцията и

...
Френският президент Еманюел Макрон възприе твърд тон към имиграцията и
Коментари Харесай

Френският президент втвърди тона към имиграцията и ислямизма

Френският президент Еманюел Макрон възприе корав звук към имиграцията и политическия ислям, представяйки предложенията си, образувани въз основа на националния спор, почнал след митингите на "жълтите жилетки ", съобщи ДПА. Границите са една от опорите на нацията, съобщи френският президент, наблягайки, че има вяра твърдо в правото на леговище, само че "за да приемате хора, би трябвало да имате дом ".

Макрон повдигна и въпроса за френския принцип за светското начало на страната, заявявайки, че казусът е в устрема на някои малцинства да се отделят от останалата част на страната.

,,Говорим за едно обособяване, което тук-там се е случило тайно, тъй като Републиката не е спазила своите обещания, приказваме за хора, които в името на една вяра следват политически план, този на политическия ислям, който желае да се отдели от нашата Република. И по този въпрос желаех от държавното управление да бъде неотстъпчиво'', добави Макрон, представен от Франс прес, отбелязвайки, че във Франция се води спор за мястото и организацията на исляма на територията на страната.

Това е сложен въпрос за френското общество, който постоянно се подхранва от съответни случаи като носенето на ислямско покривало в учебните заведения или някои образователни стратегии. От 1905 година Франция има закон за делене на Църквата и страната, създавайки световна република.

,,В последно време засилихме приложението (на закона от 1905 година - бел. АФП), в това число посредством затваряне на учебни заведения, културни центрове и асоциации, които не съблюдават разпоредбите на републиката'', акцентира френският държавен глава.

От ноември държавното управление организира съвещания с религиозните представители, с цел да завърши плана си за промяна на закона от 1905 година, целяща най-вече да се усъвършенства прозрачността при финансирането на религиите и да се подсигурява спазването на публичния ред, напомня Агенция Франс Прес.

В речта си френският президент дефинира ислямския екстремизъм като опасност за френската република и акцентира, че желае държавното управление да работи по-усилено, с цел да попречи на екстремистите да навредят, отбелязва Асошиейтед прес.

Френският президент даде обещание и децентрализация на системата, заявявайки, че жителите явно желаят решенията да се вземат по-близо до тях и Франция би трябвало да промени метода на организация на републиката, отбелязва ДПА. Различните функционалности на другите нива на властта би трябвало да бъдат по-ясни, с цел да може хората да знаят защо гласоподават на локални и национални избори.

,,Освен това жителите би трябвало да могат да включва тематики в дневния ред на общинските препоръки посредством петиция'', добави Макрон.

Френският президент съобщи, че не се интересува от възможностите си за преизбиране през 2022 година.

,,Искам да успея'', акцентира той на конференцията в президентския дворец
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР