Френският президент Еманюел Макрон във вторник, 5 март, призова съюзниците

...
Френският президент Еманюел Макрон във вторник, 5 март, призова съюзниците
Коментари Харесай

Макрон призовава съюзниците на Украйна да не бъдат страхливци

Френският президент Еманюел Макрон във вторник, 5 март, прикани съдружниците на Украйна „ да не бъдат страхливи “ в поддръжката на страната да се пребори с съветската инвазия. „ Със сигурност наближаваме миг за Европа, в който ще би трябвало да не бъдем страхливци “, сподели той на посещаване в Чехия. „ Войната се завърна в нашата земя.

Френският президент отиде в Прага във вторник, с цел да обясни позицията на страната си по отношение на чешки проект за закупуване на оръжия отвън Европа за опустошената от войната Украйна. Той би трябвало да се срещне с президента на Чехия Петр Павел и министър-председателя Петр Фиала и да приказва на нуклеарен конгрес по време на еднодневното си посещаване.

На конференция по сигурността в Мюнхен предишния месец Павел сподели, че Чешката република - член на Европейски Съюз и НАТО с 10,8 милиона души - е съумяла да събере доста количество оръжия за Украйна отвън континента.

Той сподели, че работейки с Канада и Дания, чехите са „ разпознали “ 500 000 патрона 155-милиметрови муниции и 300 000 122-милиметрови снаряди, „ които ще можем да доставим в границите на седмици “, поради нужните средства.

Макрон сподели, че страната му ще взе участие в самодейността, само че не разкри никакви детайлности за това какъв брой ще способства. Холандия към този момент даде обещание да подари 100 милиона евро.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР