Френският президент Еманюел Макрон смята, че "най-лошото тепърва предстои", каза

...
Френският президент Еманюел Макрон смята, че "най-лошото тепърва предстои", каза
Коментари Харесай

Макрон: Най-лошото тепърва предстои в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон счита, че "най-лошото занапред следва ", сподели Елисейският замък след негов телефонен диалог през днешния ден с съветския му сътрудник Владимир Путин, съобщи Франс прес.

След диалога си с Путин Макрон се обадил по телефона на украинския президент Володимир Зеленски.

Путин изразил пред Макрон "своята доста мощна решителност " да продължи офанзивата на Русия в Украйна, написа в официалното съобщение на френското президентство. Според Елисейския замък задачата на съветския президент е "да поеме контрола " върху цялата прилежаща страна.

Третият телефонен диалог сред Макрон и Путин от началото на съветската инвазия в Украйна преди седмица е траял час и половина. Той се е състоял по самодейност на съветския президент, означи Елисейския замък.

Путин уверил Макрон, че военната интервенция на Русия в Украйна се развива "по проект ". Тя ще се ускори, в случай че украинците не одобряват съветските условия, предизвестил в това време той.

"Очакванията на президента (Макрон) са, че най-лошото занапред следва, поради това, което му сподели президентът Путин ", съобщи в умозаключение Елисейският замък.

"Ситуацията на терен несъмнено е доста неподходяща ", разяснява след телефонния диалог френският министър председател Жан Кастекс. Той означи, че Путин "несъмнено... не отстъпва от позициите си, от своята решителност да демилитаризира Украйна, да (я принуди) да се съобщи, а това, несъмнено, е недопустимо ".

Срещу Русия "е нужна доста огромна неотстъпчивост за правилата и глобите " и по едно и също време с това да се стремим към "мир посредством разговор ", заключи френският министър председател.
Путин уведомил Макрон, че Русия ще продължи "без взаимни отстъпки " офанзивата си против "националистическите групи " в Украйна, заяви след телефонния диалог Кремъл, представен от Франс прес.

От пресслужбата на съветското президентство нарекоха диалога "откровен ".

Русия реализира задачите си в Украйна, отчел Путин, представен от ТАСС. Той предизвестил, че в случай че Киев бави договарянията, Москва ще му сложи нови претенции.

Като съществени задания на съветската "специална интервенция " Путин показал "демилитаризацията " и "неутралния статут " на Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР