Френският президент Еманюел Макрон ще разговаря с руския си колега

...
Френският президент Еманюел Макрон ще разговаря с руския си колега
Коментари Харесай

Разкриха какво ще обсъдят Макрон и Путин на срещата си утре

Френският президент Еманюел Макрон ще беседва с съветския си сътрудник Владимир Путин за Сирия, Иран и Украйна на срещата им в Москва на следващия ден, когато се играе финалният мач от Световното състезание по футбол - сред Франция и Хърватия, предадоха международните медии, като се базира на източник от френското президентство.
Очаква се Путин и Макрон да се срещнат в Кремъл преди мача.
Източникът от Елисейския замък уточни, че ситуацията в Украйна не е еволюирало толкоз, че френският президент да предложения Путин на срещата на върха на Г-7 в Биариц (Южна Франция) през лятото на идната година.
На срещата на високо ниво на Групата в Канада Макрон сподели, че би желал да предложения Путин в Биариц, само че това ще зависи от осъществяването от съветска страна на Минския развой, контрактуван с Франция, Германия и Украйна за решение на спора в Източна Украйна.
Представител на Кремъл през вчерашния ден сподели, че се чака на утрешната им среща Макрон да осведоми Путин за състоялата се тази седмица среща на върха на НАТО. Двамата евентуално ще обсъдят и идната среща на русия президент с американския му сътрудник Доналд Тръмп в понеделник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР