Френският президент Еманюел Макрон се зарече бъде безпощаден с Иран

...
Френският президент Еманюел Макрон се зарече бъде безпощаден с Иран
Коментари Харесай

Макрон се зарича да e безпощаден с Иран, Рохани не му остава длъжен

Френският президент Еманюел Макрон се зарече бъде безмилостен с Иран във връзка с нуклеарната му стратегия, до момента в който президентът на Ислямската република Хасан Рохани предизвести, че ще държи Европа виновна, в случай че нуклеарното съглашение от 2015 година бъде денонсирано, оповестяват международните осведомителните организации.

По време на среща с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, израелският водач прикани Макрон да ускори натиска върху Иран, в това число налагането на наказания в резултат на последните стъпки на Ислямската република да понижи уговорките си към нуклеарното съглашение и продължаващата му експанзия.

Според израелските медии Макрон е дал отговор с думите: " Иран няма да има атомна бомба. Няма да бъдем гъвкави по въпроса. "

Междувременно иранският президент Хасан Рохани увери, че страната му в никакъв случай няма да се опита да се снабди с нуклеарно оръжие, предупреждавайки европейските страни да не нарушават изискванията на нуклеарното съглашение, както Съединени американски щати - и самият Иран - направиха.

" Никога не сме се стремили да притежаваме нуклеарни оръжия... Със или без нуклеарното съглашение в никакъв случай няма да се стремим към придобиването на нуклеарни оръжия ", посочи Рохани в изказване, оповестено на уеб страницата му.

" Европейските сили ще бъдат виновни за последствията от нарушаването на съглашението ", предизвести иранският държавен глава.

Срещата на Нетаняху с Макрон даде началото на маратон от двустранни срещи в границите на Световния конгрес за Холокоста в Йерусалим тази седмица, с който се отбелязва 75-годишнината от освобождението на концентрационния лагер в Аушвиц, и на който участват десетки международни водачи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР