Френският президент Еманюел Макрон се срещна с беларуския опозиционен лидер

...
Френският президент Еманюел Макрон се срещна с беларуския опозиционен лидер
Коментари Харесай

Макрон се срещна с Тихановская заради националната сигурност на Беларус |

Френският президент Еманюел Макрон се срещна с беларуския опозиционен водач Светлана Тихановская във Вилнюс по-рано през днешния ден, съобщи Ройтерс. 

Тихановская съобщи, че Макрон е заречен да помогне при воденето на договаряния с беларуските управляващи и за освобождението на политическите пандизчии.

" Той даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да ни помогне с договарянията по време на тази политическа рецесия в страната... и той ще направи всичко, с цел да освободи всички политически пандизчии ", съобщи Тихановская след срещата в литовската столица. 

В понеделник беше първият ден от визитата на Макрон в балтийските страни, която цели да изрази ангажираността на Франция по отношение на националната сигурност на източноевропейските страни.

Тогава френският президент прикани беларуските управляващи да спрат противозаконните арести, да освободят случайно арестуваните протестиращи и да признаят резултатите от изборите. Ден по-рано Макрон изиска оставката на Лукашенко. 

Светлана Тихановская избяга в Литва, откакто загуби президентските избори на 9 август, за които опозицията твърди, че са били фалшифицирани. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР