Френският президент Еманюел Макрон счита, че Китай и Европа трябва

...
Френският президент Еманюел Макрон счита, че Китай и Европа трябва
Коментари Харесай

Макрон завладява китайския път на коприната с расов гвардейски жребец

Френският президент Еманюел Макрон смята, че Китай и Европа би трябвало да работят взаимно по самодейността на Пекин " Един пояс, веднъж " , план, който е ориентиран към построяването на съвременен " Път на коприната " и който съгласно него не може да бъде " еднопосочен " , оповестява " Ройтерс ".

" Древните копринени пътища в никакъв случай не са били единствено китайски " , споделя Макрон пред публика от учени, студенти и предприемачи в Сиан, отправната точка на античния път на коприната. " По формулировка тези пътища могат единствено да се споделят. Ако те са пътища, то те не могат да бъдат еднопосочни ", изясни Макрон.

През 2013 година планът " Един пояс, веднъж " има за цел да свърже Китай по суша и море с Югоизточна Азия, Пакистан и Централна Азия, а оттатък Близкия изток, Европа и Африка. През май 2017 година, китайският президент Си Дзинпин даде обещание 124 милиарда $ за проекта на срещата на върха, само че в западните столици подозират, че има за цел да се затвърди и разшири китайското въздействие.

 Kитай дава обещание 124 милиарда $ за новия
Kитай дава обещание 124 милиарда $ за новия " Път на коприната "

Създават обективна и транспарантна система за интернационална търговия и капиталови правила

А френският президент Еманюел Макрон излглежда е на път да завоюва сърцето на китайския водач в първия ден от държавното му посещаване в Китай, предлагайки на Си Дзинпин кон от елитната френска републиканска армия.

Макрон е на тридневна обиколка в Китай, започвайки със Сиан, където посещава " Теракотената войска " със брачната половинка си Бриджит и приказва за минали и бъдещи китайско-френски връзки.

Макрон е избрал за подарък 8-годишен кафяв жребец на име Везувий от президентския кавалерийски корпус. Изборът на подаръка е " невиждан дипломатически жест " съгласно френското президентство. Но той е изработен откакто к итайският президент изрази очарованието си от 104-та конници , които го придружиха по време на последното му посещаване в Париж през 2014 година

Това е първият път, когато Франция предлага един от елитните коне на конния корпус и е отговор на " панда дипломацията " на Китай , откакто Бриджит Макрон стана кръстница на китайска панд а, дарена от Пекин на зоологическа градина покрай Париж.

" Това е от огромно значение за президента, даже и да е доста комплицирано да се внася кон по санитарни аргументи. Това е знак на високите достижения на Франция ", разяснява представител на Елисейския замък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР