Френският президент Еманюел Макрон разобличи вчера от Берлин фалшивите призиви

...
Френският президент Еманюел Макрон разобличи вчера от Берлин фалшивите призиви
Коментари Харесай

Маркрон разобличи фалшивото миролюбие на Орбан и Радев в полза на Русия

Френският президент Еманюел Макрон разобличи през вчерашния ден от Берлин подправените апели за мир в Украйна, предавани от държавни водачи, които упорстват да не се дава военна помощ на жертвата на съветската експанзия. Сред тях са унгарският министър председател Виктор Орбан и българският президент Румен Радев, които в края на седмицата съгласуваха позициите си за повече дипломатически старания за мир, само че без апел към съветския президент Владимир Путин да спре войната.

Макрон е в Германия на първото публично държавно посещаване на президент на Франция там 24 години. Иначе той неведнъж е бил в Берлин на работни визити, само че по протокол държавните визити са висша форма на интернационалните контакти и се провеждат рядко. Те съдържат всички протоколни атрибути на церемониалност, в това число и особено облекло.

" Да застанеш на страната на мира през днешния ден значи да дадеш мощ на закона. Мирът не е капитулация. Мирът не е отвод от правила ", сподели Макрон по отношение на Украйна, представен от " Велт ", след диалог с президент Франк-Валтер Щайнмайер в Берлин. " Мирът значи да се даде опция на една страна да отбрани своите граници и суверенитет ", се споделя още в цитата на президента на Франция, изведен на напред във времето от немското издание, представено от Българска телеграфна агенция.

Макрон акцентира, че Германия и Франция също ще дадат необятна публичност на потребността от поддръжка за Украйна на срещата на взаимния Съвет за защита и сигурност през днешния ден, обръща внимание " Велт ". Двамата президенти имат намерение да бележит, че ще оказват помощ на Украйна с " съоръжение, подпомагане и образование, с цел да бъде готова за всички сюжети по пътя на построяването на дълготраен мир – мир, който зачита интернационалното право “, продължава вестникът.

Медията показва, че и съгласно Щайнмайер помощта за Украйна не трябва да се бави. Във връзка с това " Велт " цитира и изказването на канцлера на Германия Олаф Шолц, че съветският президент Владимир Путин е подготвен 24 000 съветски бойци да умират или да бъдат тежко ранени всеки месец, в допълнение към многото украински жертви, по пътя към своите " имперски фантазии ".

И съгласно " Монд " Макрон е отдал първостепенно значение и на опасността от Русия, като е споделил, че " светът се е трансформирал " след съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година. " Днес нашата Европа не е безсмъртна и може да почине. А дали ще почине зависи от личния ни избор ", декларира президентът на Франция, представен от " Монд ".

Кореспондентът на различен френски вестник - " Фигаро ", в Берлин Пиер Аврил написа, че Макрон се е обърнал особено към младежите с апела да се опълчват на национализма. " Пред публика от млади германци и французи, събрани в Берлин две седмици преди евроизборите, Макрон разгласи национализма за опасност за демокрацията ", написа Аврил, като цитира следните думи на президента - " Никога не сме имали толкоз вътрешни врагове, колкото и външни ".

Германският " Франкфуртер алгемайне цайтунг " обръща внимание на пътуването на Макрон през днешния ден до Източна Германия - до Дрезден. " Френско-германските връзки, които са от значително значение за европейската непоклатимост, дълги години бяха преди всичко сред Париж и Западна Германия. Такава значително е обстановката и в този момент. Еманюел Макрон обаче има упоритостта да промени това ", написа немското издание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР