Френският президент Еманюел Макрон разговаря днес по телефона с американския

...
Френският президент Еманюел Макрон разговаря днес по телефона с американския
Коментари Харесай

Макрон и Тръмп приветстваха мерките срещу Русия

Френският президент Еманюел Макрон беседва през днешния ден по телефона с американския си сътрудник Доналд Тръмп. Двамата приветстваха мощната интернационална реакция след офанзивата в английския град Солсбъри, при която двойният съветски сътрудник Сергей Скрипал беше токсичен, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Мерките, признати от Съединени американски щати, Европейския съюз, НАТО, както и голям брой страни членки на тези две организации, акцентират солидарността с Обединеното кралство и недвусмисленото наказание на използването на химическо оръжие ", означиха от Елисейският замък, съгласно който сходна опасност не може да остане без отговор.

В последните дни редица страни по целия свят изгониха част от съветските дипломати, които се намират на тяхна територия. България към момента не е решила какво ще прави, като през днешния ден министър председателят Бойко Борисов извика посланика в Москва Бойко Коцев на съвещания в София.

Двамата президенти са единомислещи, че битката против " Ислямска страна " в Сирия остава техен главен приоритет и " нищо не трябва да отклонява напъните на интернационалната коалиция и съдружниците ѝ в битката против ислямистките терористи ".

Макрон и Тръмп са засегнали и конфликтната тематика за митата, които Вашингтон реши да вкара върху вноса на стомана и алуминий. В последна сметка Европейски Съюз беше освободен от тях, само че единствено до края на април. Френският президент е напомнил на сътрудника си, че европейският експорт на алуминий и стомана не заплашва националната сигурност на Съединени американски щати и заради това не би трябвало да бъде облаган с спомагателни мита.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (69)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР