Френският президент Еманюел Макрон проведе днес втора среща от националния

...
Френският президент Еманюел Макрон проведе днес втора среща от националния
Коментари Харесай

Макрон проведе втора среща от дебата с жълтите жилетки“

Френският президент Еманюел Макрон организира през днешния ден втора среща от националния спор в отговор на протестното придвижване " жълти жилетки ". Държавният глава беседва с 600 кметове в югозападна Франция. Малка група " жълти жилетки " съумя да подсети за себе си макар засилените ограничения за сигурност. Движението се готви на следващия ден за 10-то деяние на митингите. Заради предстоящите безредици стилната къща Диор организира довечера дефилето си, планувано за на следващия ден в Париж.

 © Българска телеграфна агенция
Не оценявате последствията от решенията си, които прибавят неустановеност към несигурността, време е и вие, и ние да погледнем по различен метод на най-уязвимите, обърна се един от кметовете към президента. Негови сътрудници обрисуваха проблемите на селските региони с акцент върху подвижността - рейс, шофьорска брошура под 17 години или по-добра железопътна мрежа.
Еманюел Макрон - президент на Франция: Целта е да чуя посланията на вашите съграждани, на които сте законни представители и това, което имат да кажат определените представители на Републиката, във ваше лице.  Започна „ Големият спор “ с френския президент Макрон Започна „ Големият спор “ с френския президент Макрон
Френският президент стартира обещания от него огромен народен спор. Своеобразният разговор с французите има за цел да реши рецесията с "жълтите жилетки "....

Националният спор стартира на 15 януари и ще продължи два месеца. Четири са главните тематики: налози, зелена сила, институционална промяна и права и отговорности на жителите. Четири седмици след края на дебата на 15-ти март, френският президент ще разгласи заключенията си. Инициативата му обаче наподобява към този момент не реализира задачата си да смекчи националното неодобрение. Десети подред митинги са планувани за на следващия ден в Париж и провинцията.
 "Жълтите жилетки " в Париж стачкуваха за девети път, последваха ги и в Лондон
Полицията в Париж през днешния ден трябваше да следи за реда и по време на 9-ия митинг на жълтите жилетки. За да се избегне насилието от предходните демонстрации...

Дебатът не взема решение нищо, всички знаят какво желаят хората- по-малко избраници, по-малко привилегии, повече бистрота и редовно допитване до тях, пишеше през днешния ден в обществените мрежи.Досега в митингите са потърпевши общо 1800 стачкуващи и към хиляда служители на реда, оповестиха през днешния ден управляващите.

Десетки тежки пострадвания от полицейско несмъртоносно оръжие провокираха яд и апели за възбрана. Устройството изстрелва 40-милиметрови гумени пелети със скорост до 100 метра в секунда. Властите настояват, че оръжието се употребява единствено като последно средство за самоотбрана и без него някои служители на реда са щели да бъдат линчувани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР