Френският президент Еманюел Макрон произнесе заключителна реч на Конференцията за

...
Френският президент Еманюел Макрон произнесе заключителна реч на Конференцията за
Коментари Харесай

Макрон настоя военните компании да преместят производството си в Европа

Френският президент Еманюел Макрон произнесе заключителна тирада на Конференцията за европейската противовъздушна и противоракетна защита в паметника на инвалидите в Париж. Министрите на защитата и други представители на 20 европейски страни организираха конференция в Париж за това по какъв начин да се сътвори по-добра отбрана на въздушното пространство на Европа - от дълго време противоречив въпрос, който придобива значимост заради войната на Русия в Украйна.

На конференцията участваха дипломати от Германия, Обединеното кралство и Швеция, Полша, Словакия, Унгария и Румъния, както и представители на Европейския съюз и НАТО.

„ Трябва да знаем каква е обстановката на опасност. И по-късно, какво сме ние, европейците, в положение да произведем? И какво тогава би трябвало да купим? " , разяснява Макрон.

Макрон настоя европейските производители на отбранително съоръжение да изградят самостоятелни военни системи и да реалокират производството си на континента. 

" Стандартизацията на Съединени американски щати докара до зависимостта на Европа от страната. Американците са стандартизирали доста повече от нас и самите те имат федерални организации, които дават големи дотации на техните производители “, съобщи още Макрон, като се застъпи за „ засилени европейски стандарти “.

Разговорите включваха още битка с дронове и защита от балистични ракети. Френските уредници означиха, че пълномащабното навлизане на Москва в Украйна е посочило значимостта и успеваемостта на сходно съоръжение. Възпирането на нуклеарните оръжия също беше на дневен ред.

Противоракетната система Mamba, създадена от Франция и Италия е ситуирана и работи в Украйна.Системата Mamba е част от интегрираната противовъздушна и противоракетна защита на НАТО. 

„ Европа в действителност пази Европа “ , сподели Макрон.

Франция намерено подлага на критика ръководените от Германия проекти за възстановяване на европейските качества за противовъздушна защита. Проектът European Sky Shield, стартиран в края на предходната година, се състои от 17 европейски страни, само че не и Франция. Френското държавно управление счита, че планът не резервира съответно европейския суверенитет, защото се чака да се основава значително на американската и израелската промишленост.

Очаква се немският проект да включва израелската система " Arrow 3 " и да надгражда съществуващите ракетни качества на Съединени американски щати Patriot и се предлага да бъде интегриран в системите за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР