Френският президент Еманюел Макрон призова за задълбочена реформа на граничния

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за задълбочена реформа на граничния
Коментари Харесай

Макрон иска реформа за граничен контрол в Шенген

Френският президент Еманюел Макрон прикани за " задълбочена промяна " на граничния надзор на Шенгенското пространство , като добави, че ще изнесе въпроса пред Европейския съвет през декември.

Той също по този начин разгласи в четвъртък, че френските управляващи ще усилят равнището на гранична сигурност в Шенгенското пространство, с цел да " се борят против незаконната имиграция ".

" Силите, ситуирани по границите, ще бъдат удвоени , те ще се усилят от 2400 на 4800 ", сподели Макрон по време на посещаване на прелез сред Франция и Испания.

Засиленият надзор стещу противозаконната имиграция е поради " възходящата опасност от тероризъм ", сподели той. " Подкрепям задълбочено възобновяване на Шенген , за да се премисли неговата организация и да се усъвършенства общата ни гранична сигурност ", добави Макрон.
 Франция се бори с ислямския екстремизъм, а не с исляма, увери Макрон
Франция се бори с ислямския екстремизъм, а не с исляма, увери Макрон

Той отговори на публикация на " Файненшъл таймс "

Франция, в която се намира най-голямата мюсюлманска общественост в Европа, бе наранена от поредност ислямистки набези през последните години. Тунизиец , който крещеше " Аллаху Акбар ", в черква във френския град Ница.

Франция разположи хиляди бойци, с цел да отбрани значими обекти като места за поклонение и учебни заведения , а предизвестието за сигурност на Франция е на най-високо равнище.

Според Макрон опасността от ислямисткия тероризъм е дълготрайна опасност . Президентът добави, че демонстрира, че заплахата от тероризъм може да идва отвред, в това число от лица, изпратени от други страни.

Franceinfo заяви по-рано в четвъртък, че Франция е почнала 187 следствия за хипотетичен принудителен екстремизъм след бруталното в Париж в средата на октомври.
 Франция заплаши Ердоган със наказания поради апелите му за принуждение
Франция заплаши Ердоган със наказания поради апелите му за принуждение

Ердоган влезе в нечовечен вербален конфликт с френския президент Еманюел Макрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР