Френският президент Еманюел Макрон призова за рязко 10-процентово намаление на

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за рязко 10-процентово намаление на
Коментари Харесай

Макрон призова французите да пестят енергия, за да няма режим на тока

Френският президент Еманюел Макрон прикани за внезапно 10-процентово понижение на потреблението на сила в страната през идните седмици и месеци, с цел да се избегне заплахата от режим на тока, съобщи Асошиейтед прес.

Макрон предизвести, че в идните месеци може да се наложи да бъде премислено наложително икономисване на сила, в случай че доброволните старания не са задоволителни. Планове за режим на тока се приготвят при положение на нужда, а прекъсвания на електричеството ще има като “крайна мярка ”, сподели той.

“Най-добрата сила е да не използваме ”, съобщи президентът на конференция, на която прикани френските предприятия и семейства да пестят сила, в това число като понижават отоплението и разхлаждането.

Макрон разгласи след видеоконферентен диалог с немския канцлер Олаф Шолц, че Франция възнамерява да усили газовите доставки за Германия, с цел да компенсира намаляването на снабдяването с съветски газ, а в подмяна Германия ще продължи да доставя електричество на Франция, с цел да компенсира дефицита, провокиран от ремонтни действия в доста френски нуклеарни реактори.

Двамата водачи разговаряха преди планувана за петък изключителна среща на енергийните министри от Европейския съюз за това по какъв начин общността може да се координира, с цел да поддържа отоплението си тази зима, в случай че Русия спре газовите доставки.

Макрон сподели, че Франция и Германия поддържат концепцията да се изисква от енергийните компании, които записват огромни облаги от покачването на цените на газа и петрола в последно време, да дават някакъв тип “принос ” в държавните хазни, както и за ценови таван за съветския газ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР