Френският президент Еманюел Макрон призова за по-строги европейски санкции срещу

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за по-строги европейски санкции срещу
Коментари Харесай

Макрон призова за повече санкции и натиск над Венецуела

Френският президент Еманюел Макрон прикани за по-строги европейски наказания против Венецуела и насочи зов към сътрудниците на Южноамериканската страна да наложат и те нужния стопански напън над Николас Мадуро, който е " тласнал страната към недопустим авторитаризъм ".

" На европейско равнище ще се координираме, с цел да установим дали бихме желали да увеличим глобите си. Аз съм " за ", сподели Макрон на взаимната си конференция с аржентинския президент Маурисио Макри. Въпреки това той посочи, че европейските наказания ще имат прекомерно " лимитирано влияние " върху режима на Мадуро и са нужни дейности и от други страни.

" Надяваме се, че другите страни, които споделят полезностите ни, привързаността ни към правата на индивида и имат по-близки стопански връзки (с Венецуела) ще вкарат също ефикасни наказания ", съобщи френският държавен глава.

Изявлението на Макрон бе предизвикано от решението на венецуелския съд да лиши опозицията в страната от правото й на присъединяване в идните президентски избори през април. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР