Френският президент Еманюел Макрон призова за по-големи европейски инвестиции в

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за по-големи европейски инвестиции в
Коментари Харесай

Макрон: Инвестирайте в Гърция

Френският президент Еманюел Макрон прикани за по-големи европейски вложения в Гърция, които да оказват помощ за понижаване на увеличаващата се взаимозависимост на Атина от неевропейски страни, изключително Китай, заяви Reuters.

Обръщайки се на кръгла маса на гръцки и френски бизнес водачи, Макрон сподели, че Гърция е била принудена да избере неевропейски вложители, тъй като европейците отсъствали. Това, добави той, значи, че европейците нямат религия в Европейски Съюз.

Макрон сподели, че френските предприятия ще усилят вложенията си в Гърция, страна, която прекара огромна част от миналото десетилетие, блъскайки се от една рецесия в друга, чиято стопанска система се сви с една четвърт, а равнищата на безработицата и бедността скочиха обезпокоително.

Ние желаеме корейски, китайски и американски вложения, те са доста значими, сподели той. Но в случай че няма европейски вложители, тогава ние сме принудени да изберем неевропейски вложители, сподели Маркон. Ако европейците не реагират, сподели той, това ще покаже, че последните нямат доверие в Европа.



Атина разчита на интернационалните избавителни стратегии откакто загуби достъп до пазара на облигации през 2010 година След години на стягане на коланите, което докара до усъвършенствания в годишния бюджет на страната, ерата на избавителните стратегии се чака да завърши в Гърция през лятото на 2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР