Френският президент Еманюел Макрон призова търговските вериги да положат усилия

...
Френският президент Еманюел Макрон призова търговските вериги да положат усилия
Коментари Харесай

Френският президент с призив магазините да свалят цените

Френският президент Еманюел Макрон прикани комерсиалните вериги да положат старания за понижаване на инфлацията. Той съобщи това по време на визитата си на селскостопанското ревю в Париж.

Темата за инфлацията беляза срещите на президента Макрон с френските селскостопански производители на годишния аграрни салон. Той беше открит през днешния ден в разгара на договарянията сред производители и търговски вериги и при опасения от нов скок на цените през март, предава БНР.

" Търговците са тези, които би трябвало да положат най-вече старания " за понижаване на инфлацията, съобщи Макрон. По думите му това не може да се желае от производителите, които имат обилни разноски и ниски облаги.

Президентът даде обещание проект за икономии на водните запаси против сушата, която предходната година мощно ощети добивите, и насърчи французите да купуват френски хранителни артикули.

Макрон не пропусна да отбрани оспорваната пенсионна промяна, която провокира вълна от митинги. Той разгласи, че ще посети Китай, с цел да договаря за ходатайство за преустановяване на войната в Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР