Френският президент Еманюел Макрон призова световните лидери да се борят

...
Френският президент Еманюел Макрон призова световните лидери да се борят
Коментари Харесай

Макрон призова световните лидери да се борят за мир

Френският президент Еманюел Макрон прикани международните водачи да се борят за мира, в словото си на церемонията в Париж по случай стогодишнината от края на Първата международна война, съобщи Франс прес.

Той прикани водачите да се борят с " апатията, насилието и диктатурата ".

" Да обединим нашите очаквания, вместо да противопоставяме страховете си. Заедно можем да се оправим със заканите - спектърът на световното стопляне и унищожаването на околната среда, нищетата, глада, неравенството и незнанието ", съобщи Макрон пред събралите се пред Триумфалната арка 72 водачи, измежду които президентът Румен Радев, президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин, немският канцлер Ангела Меркел, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, шефът на НАТО Йенс Столтенберг и доста други.

След като прекара една седмица, обикаляйки бойните полета от Първата международна война в Северна Франция, Макрон прикани водачите да не не помнят това клане.

" На 11 ноември 1918 година в 11 часа сутринта преди 100 години в Париж и в цяла Франция забиха камбаните, възвестяващи за примирието след четири дълги и кръвопролитни години на война. Това е било от дълго време, само че ни се коства, че е било през вчерашния ден. Следите от тази война в никакъв случай не би трябвало да се не помнят, нито в Европа, нито в останалия свят ", добави френският президент.

Преди речта на Макрон младежи прочетоха мемоари и писма от деня на примирието, а Младежкият оркестър на Европейски Съюз извърши " Болеро " на Равел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР