Френският президент Еманюел Макрон призова страните от ЕС да проявяват

...
Френският президент Еманюел Макрон призова страните от ЕС да проявяват
Коментари Харесай

Макрон и Меркел: ЕС се нуждае от координация за борба с Делта варианта

Френският президент Еманюел Макрон прикани страните от Европейски Съюз да демонстрират изключителна зоркост във връзка с разновидността на ковид, прочут с обозначението Делта, и да координират повече решенията си за допускане на туристи от страни отвън блока, съобщи Ройтерс.

" Всички би трябвало да бъдем бдителни, тъй като разновидността Делта, за който се приказва толкоз доста, идва ", прикани френският президент. " Той се популяризира по-бързо от други разновидности и визира хората, които не са имунизирани, или са получили единствено една доза от имунизациите ", съобщи Макрон преди срещата на високо ниво на Европейски Съюз в Брюксел.

Френският президент добави, че блокът би трябвало да форсира още повече акциите за имунизация.

" За мен един от проблемите на полемиката е в действителност да бъдат взети координирани решения във връзка с отварянето на границите към трети страни и за признание на имунизациите, тъй като на този стадий би трябвало да го ограничим до имунизациите, които бяха утвърдени от европейските здравни управляващи ", акцентира Макрон.

Германската канцлерка Ангела Меркел съобщи при идването си в Брюксел, че Европейски Съюз се нуждае от по-единен метод към разпоредбите за пътувания, с цел да предотврати разпространяването на по-заразния вид Делта на ковид. Тя акцентира, че " ние, несъмнено, сме обезпокоени за разновидността Делта " и съобщи, че ще лобира за по-координиран метод, изключително във връзка с идващите от райони, където се популяризират разновидности на вируса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР