Френският президент Еманюел Макрон призова днес европейците да предложат заедно

...
Френският президент Еманюел Макрон призова днес европейците да предложат заедно
Коментари Харесай

Макрон иска Европа да предложи международна програма за контрол на въоръжаването

Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден европейците да предложат " дружно интернационална стратегия за надзор на въоръжаването ", съобщи " Франс прес ".

Агенцията отбелязва, че това става в подтекста на слагането под въпрос на съществуващите контракти в тази област сред Съединени американски щати и Русия.

Франция ще работи с " най-засегнатите европейски сътрудници, с цел да сложи основите на обща интернационална тактика, която ще можем да предложим на всички места, където Европа е дейна ", съобщи Макрон в предстоящата с огромен интерес своя тирада за отбранителната тактика и нуклеарните сили на страната. Той акцентира, че Париж е понижил арсенала си до по-малко от 300 нуклеарни бойни глави.

Европейците " не могат да се лимитират с ролята на фенове " на конкуренцията в нуклеарното въоръжаване, на която има риск Старият континент още веднъж да стане сцена, посочи френският президент във военното учебно заведение " Екол дьо гер " в наличието на министрите на външните работи и на въоръжените сили Жан-Ив Льо Дриан и Флоранс Парли, високопоставени военни и доста задгранични дипломати.

" Европейците би трябвало групово да осъзнаят, че без правни съглашения може бързо да се окажат изложени на възобновяване на конкуренцията в стандартните оръжия или даже в нуклеарните на своя лична територия. Те не могат да се лимитират с ролята на фенове ", акцентира Макрон. " Франция е уверена, че дълготрайната сигурност на Европа минава през съюз със Съединени американски щати ", даде да се разбере той два месеца след напрегнатата среща на върха на НАТО. " Нашата сигурност обаче неизбежно минава и през една по-голяма европейска дарба за самостоятелни дейности ", добави френският президент.

Европа би трябвало да взе участие в възможни бъдещи договаряния за нуклеарните оръжия със междинен обхват и да подпише бъдещия контракт, " тъй като става дума за нашата територия ", която е застрашена, прикани Макрон. Френският президент предложи на европейските страни да се включат в стратегически разговор за " ролята на френските сили за нуклеарно въздържане " за гарантиране на сигурността на Европа.

" Европейските сътрудници, които желаят да се включат, могат да вземат участие в ученията на френските сили за нуклеарно въздържане. Този стратегически разговор и продан ще допринесат по натурален път за развиването на същинска стратегическа просвета на всички европейци ", акцентира Макрон. Според него френските сили за нуклеарно въздържане " усъвършенстват сигурността на Европа със самото си битие и в този смисъл имат същинско европейско измерение ".

" Нашата самостоятелност при взимане на решения е изцяло съвместима с непоклатимата взаимност към европейските сътрудници ", съобщи Макрон и акцентира: " Нека бъдем ясни: виталните ползи на Франция към този момент имат европейско измерение. "

Френският президент повтори, че Брекзит няма да промени нуклеарното съдействие сред Франция и Англия, съобщи " Ройтерс ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР