Френският президент Еманюел Макрон пристигна днес във Вашингтон на тридневно

...
Френският президент Еманюел Макрон пристигна днес във Вашингтон на тридневно
Коментари Харесай

Семейство Макрон са във Вашингтон за среща със семейство Тръмп

Френският президент Еманюел Макрон дойде през днешния ден във Вашингтон на тридневно държавно посещаване, първото на задграничен водач след влизането на Доналд Тръмп в Белия дом, съобщи ДПА.

 
Макрон и брачната половинка му Брижит бяха приветствани от боен оркестър, който изсвири Марсилезата и националния химн на Съединени американски щати, откакто слязоха по застланите с червен килим стълби на самолета въз основата " Андрюс " край Вашингтон.
 
Току-що дошъл във Вашингтон, френският президент предприе къса непредвидена разходка пешком дружно със брачната половинка Брижит, с цел да посети паметника на Ейбрахам Линкълн, съобщи Франс прес. Френският държавен глава, който ще бъде признат малко по-късно от президента Доналд Тръмп в Белия дом, се възползва от разходката, с цел да замени няколко думи с минувачи и да си направи няколко селфита.

 
Хванал за ръка брачната половинка си Брижит, Макрон изкачи стъпалата на паметника на първия президент на Съединени американски щати, емблематичен за федералната столица.
 
Макрон сподели, че с Тръмп ще обсъдят няколко двустранни въпроса, включващи сигурността и търговията, наред с въпроси от международния дневен ред. Иранската нуклеарна договорка и спорът в Сирия са измежду тематиките, които ще бъдат разисквани по време на визитата. " Това е доста значима аудиенция, поради сегашния ни подтекст, изпълнен с толкоз доста неустановеност, проблеми и от време на време закани ", сподели при идването си Макрон, представен от Ройтерс.

 
Двамата с Брижит се качиха на лимузина със закачени френско и американско знаменце от двете страни на капака. По-късно френският водач и неговата брачна половинка ще се срещнат с Тръмп и американската първа дама Мелания на вечеря в историческата резиденция на Джордж Вашингтон " Маунт Върнън " (), намираща се южно от федералната столица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР