Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че излизането на САЩ от

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че излизането на САЩ от
Коментари Харесай

Макрон предупреди Тръмп да не вади САЩ от ядрения договор с Иран

Френският президент Еманюел Макрон предизвести, че излизането на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение, подписано през 2015 година от водещите международни сили и Иран, може да докара до война.
" Можем да отворим кутията на Пандора. Може да стартира война ", сподели той в изявление за немското издание " Шпигел ", представено от БГНЕС. " Не мисля, че Доналд Тръмп желае война ", добави френският държавен глава.
През април, когато Тръмп и Макрон се срещнаха във Вашингтон, френският президент се опита да го убеди да не се отхвърля от този контракт. Подобна позиция споделят Германия, Англия и Организация на обединените нации. Русия също е срещу промени в съглашението.
Иранският президент Хасан Рохани изрично не приема преразглеждането на нуклеарната договорка и назовава сходни начинания противозаконни. Той предизвести, че Съединени американски щати ще съжаляват, в случай че преразгледат контракта и това ще се трансформира в историческа неточност. Рохани добави, че Иран има проект за деяние за всяко решение на Тръмп и даде обещание да предприеме ответни ограничения.
Стопанинът на Белия дом счита договорката за безумна и заплашва да я скапе, в случай че Конгресът и европейските съдружници до 12 май не приготвят промени в контракта и не създадат съществени отстъпки, които, съгласно Тръмп, не участват. Американският президент даже заплаши Техеран да върне анулираните по-рано наказания.
Всичко това се случва и в светлината на новината, че сътрудници на " Мосад " са съумели да изнесат два камиона документи от строго охраняван обект в Иран. Тези документи отразяват обстоятелства по отношение на иранската нуклеарна стратегия. Агентите са съумели да стигнат до Азербайджан и от там, благодарение на контрабандисти, да закарат плячката до летище, от което да стигнат до Тел Авив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР