Френският президент Еманюел Макрон поздрави Карим Бензема за спечелването на

...
Френският президент Еманюел Макрон поздрави Карим Бензема за спечелването на
Коментари Харесай

Макрон приветства Бензема за Златната топка

Френският президент Еманюел Макрон поздрави Карим Бензема за спечелването на " Златната топка ", която се връчва на най-хубавия футболист на годината в анкетата на списание “Франс футбол ”.

" 24 години откакто премията беше присъдена на Зинедин Зидан, Карим Бензема носи на Франция още една " Златна топка ". Моите поздравления ", написа Макрон в Туитър.
 Карим Бензема. Снимка АП/БТАКарим: Това беше моята детска фантазия
" Тази премия ме кара да се усещам в действителност доста горделив. Това беше моята детска фантазия и цялата работа, която правих дотук, беше отдадена на нея. Никога не съм се предавал ", бяха пърите думи на Бензема, който завоюва Шампионската лига, купата на Испания и Суперкупата на Европа с “белите ”.

Най-престижното самостоятелно отличие във футбола ще му донесе бонус от 2 милиона евро, записани в контракта с “Реал ”.

" Винаги съм мислил, че всичко е допустимо. И даже когато не бях в тима на Франция, не спирах да работя крепко. Наистина се гордея с пътуването си от първия ден във футбола до днешния миг. Имахме сложни моменти в фамилията ми, с цел да стигна дотук. Но съм благополучен от работата, която съм приключил и ще продължа да се боря ”, продължи той.

Той изясни, че идолите му във футбола са Зинедин Зидан и бразилския Роналдо:

" Ако би трябвало да се върне в младежките си години, мога да кажа имах два модела за подражение - Зизу и Феномена. Но сложните моменти те укрепват освен душевен, а и ти дават доста мъдрост за последващи трудности. Не бих споделил, че желанието за реванш ме е водило напред. По-скоро храброст и упоритост са значимите неща. Проблемите в предишното не ми носят скрупули, въпреки да ги вардя и да ги нося в себе си. Това, което се случи, се случи, само че най-важното е през днешния ден. ”
 Карим Бензема. Снимка АП/БТА
" Зидан непрестанно ми повтаряше да запазя насладата от футбола, че един ден мога да печеля този трофей. Наистина се гордея с кариерата си ", акцентира 34-годишният изпълнител. " Зизу е огромен брат, той беше мой треньор, това направи нещо с мене, с цел да получа трофея. Трофей от ръцете на най-хубавия френски състезател на всички времена за мен ", приключи Бензема пред кореспонденти.
Стоичков не пропусна да поздрави французина
Единственият българин притежател на " Златната топка "  - Христо Стоичков, поздрави Бензема за оценката. Той го направи, без значение от " топлите "  чувства, които изпитва към " Реал "  (Мадрид).

" Добре пристигнал в клуб " Златна топка ", Карим Бензема! ", написа Стоичков във Facebook.
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР