Френският президент Еманюел Макрон потвърди в интервю, публикувано от вестник

...
Френският президент Еманюел Макрон потвърди в интервю, публикувано от вестник
Коментари Харесай

Макрон потвърди: Ще има сухопътна операция с участието на Запада в Украйна в някакъв момент

Френският президент Еманюел Макрон удостовери в изявление, оповестено от вестник „ Паризиен “, че " в някакъв миг " сухопътни интервенции в Украйна с присъединяване на Запада може би ще са нужни, съобщи Франс прес.

" Може би в даден миг – не го желая, няма да поема самодейност за това – ще се наложи да има интервенции на терен, каквито и да са те, с цел да се противопоставим на съветските сили ", сподели Макрон.

 

Той е дал изявлението в петък, след завръщането му от Берлин, където се срещна с водачите на Германия и Полша.

„ Силата на Франция е в това, че можем да го създадем “, сподели Макрон.

Припомняме, че предишния месец Макрон отхвърли да изключи опцията за разполагане на сухопътни войски в Украйна, което провокира изострен отговор от страна на Берлин и други европейски сътрудници.

 

Разногласията по отношение на опцията за сухопътни интервенции и доставката на ракети с отдалечен обхват на Киев заплашваха да подкопаят съдействието сред съдружниците.

 

Германският канцлер Олаф Шолц реагира яростно на по-ранния отвод на Макрон да изключи изпращането на войски в Украйна и на острите му мнения, в които прикани съдружниците да не бъдат " страхливци ".

В петък Макрон се срещна с немските и полските си сътрудници в Берлин в символ на взаимност с Киев. След срещата Макрон съобщи, че трите страни от така наречен ваймарски триъгълник са " обединени " в задачата си " в никакъв случай да не разрешат на Русия да победи и да поддържат украинския народ до дъно ".

 

Той още веднъж предизвести, че в случай че Русия завоюва войната си против Украйна, престижът на Европа " ще бъде редуциран до нула ".

 

Онези, които слагат " ограничавания " за поддръжката за Украйна, " избират провалянето ", предизвести Макрон.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР