Френският президент Еманюел Макрон отдаде почит на героя полицай, който

...
Френският президент Еманюел Макрон отдаде почит на героя полицай, който
Коментари Харесай

Макрон: Белтрам олицетворява френския дух на съпротива

Френският президент Еманюел Макрон отдаде респект на героя служител на реда , който почина, откакто се замени със пленник при джихадистко нахлуване. Макрон съобщи, че служителят на реда въплъщава " френския дух на опозиция " , осведоми Агенция Франс Прес.

 Снимка 347883
Източник:

На проведена от държавното управление възпоменателна гала във Военния музей в Дома на инвалидите в Париж Макрон съпостави саможертвата на Арно Белтрам с тази на френските герои през Втората международна война . Според френския водач образецът на жандармериста ще остане в сърцата на французите.

 Във Франция член на ДАЕШ взе заложници, крещи: Обновена
Във Франция член на ДАЕШ взе заложници, крещи: " Аллах акбар, ще ви избия всички "

Застреля трима, премахнат е

Цялата страна отдава респект на убития жандармерист , осведоми БиБиСи. Възпоменателната гала се организира при пороен дъжд в столицата. На нея участваха брачната половинка на Белтрам и десетки негови другари, родственици и сътрудници.

При офанзивата в Южна Франция в петък починаха други трима души.

 Снимка 347882
Източник:

" Да бъдеш подготвен да умреш, тъй че почтени хора да продължат да живеят - това е основата в обещанието на боеца ", сподели Макрон.

На церемонията участваха няколко някогашни президенти на Франция. Макрон посмъртно награди убития служител на реда с най-високото отличие в страната - Орден на почетния легион.

 Снимка 347877
Източник:

По-рано всички полицейски сектори уважиха Белтрам с минута безмълвие , а знамето на Франция над държавните институции е смъкнато на половина.

Ковчегът с тялото ще бъде върнат в южния град Каркасон , където ще бъде заровен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР